00316 30 72 78 80 management@bramplomp.com
Prijsuitreiking Seizoen 2023
Vice Kampioen Senioren NL

Blog Kart4Fun Eindhoven

= Valse start == Gisteren aan de wintercup van Kart4fun in Eindhoven meegedaan. De vrije training (P1) en de kwalificatie (P2) zagen er nog wel veelbelovend uit. In de prefinale ging het echter al mis. Een matige start en een remfout in bocht 3 kostte mij meteen 3 plekken. De prefinale ben ik uiteindelijk op P4 geëindigd. In principe nog niks aan de hand voor de finalerace, een podium zat er zeker nog in. Ook nu ging het echter in de 1e ronde alweer mis. Ik had weer een matige start en kwam in bocht 2 in het gedrang terecht. Door een tik van achteren raakte ik naast de baan en verloor 6 plekken (P10). Gelukkig de schade nog enigszins weten te beperken en de finale op P6 gefinisht. Al met al een teleurstelling en een “valse start” van het seizoen. Op naar Genk, waar ik over 2 weken de Champions Trophy ga rijden tegen bijna 50 internationale rijders. Beetje scherper zijn dan, let’s goooooo….

Blog WinterTrophy Genk

= The One with the “last minute” choices ==
Afgelopen weekend meegedaan aan de Champions Wintertrophy in Genk. 53!!! toprijders uit diverse landen streden mee.
Ons doel? De finale-race halen op zondagmiddag, waar alleen de beste 36 rijders in mochten starten.
Vrijdag bij vrije training ging alles ok in zowel regen als bij droog.
Zaterdag de dag van de kwalificatie en de heats (met 22 á 25 rijders). Het omslagpunt tussen een droog en nat circuit viel precies in onze sessie.
Wij maakte de “last minute” keuze om voor de droogweer afstelling te gaan. De baan droogde echter niet snel genoeg op, dus in de pitstraat 2 minuten voor de wedstrijd de slicks nog gewisseld voor regenbanden.
Slechte keuze…
De droogweer afstelling in combinatie met de regenbanden was geen succes. Resultaat; laatste in de Kwalificatie en dus alle heats op zaterdag achteraan (P22) moeten starten.
In de heats kon ik gelukkig steeds meerdere plekken goedmaken. Heat 1 (P14), Heat 2 (P19) en Heat 3 (P14).
Zondagochtend de Superheat en naar aanleiding van de zaterdag behaalde resultaten, startte ik die op P17 (van de 25).
En ja hoor!!!
Ook nu weer de omslag tussen droog en nat precies in onze sessie. Nu “last minute” de keuze voor de nat weer afstelling. Complete chaos in en zelfs al buiten de pitstraat volgde.
Karts waar voor de ingang van “parc ferme” tot wel 5 monteurs in “no time” een complete afstelling aan het omgooien waren naar droog weer afstelling.
Wij keken het met leden ogen aan en besloten om aan onze keuze vast te houden, dus “Wets”. Met 23 rijders op slicks en 2 rijders op wets (waaronder wij) gingen we van start.
Was de keuze voor natte setup de goede?? Tjaaa, de baan leek nu “wel” snel op te drogen, maar dan moet je op je Slicks wel de eerste paar ronden “overleven”.
Resultaat; meerdere rijders op slicks vlogen van de baan op de gekste plekken en ik kon daar in het begin nog van profiteren. Een paar ronden later was het voor mij over, werd de baan echt droog en vlogen de resterende rijders op slicks mij hard voorbij.
Dus tja is de regen setup goede keuze geweest??? Zeg het maar… Ik werd aan einde van de race wel suf gereden, maar om te winnen moet je wel finishen en dat deed een groot deel van de rijders op slicks dus niet. Resultaat superheat (P15) en door naar de finale race.
In de finalerace was gelukkig snel duidelijk dat de baan gewoon droog zou zijn en dus geen “gestress” in de pitstraat. Ik mocht starten op P27. De start was goed en ik had een race met mooie battles. Resultaat P23 !!!!!
Doelstelling behaald en wederom veel geleerd. Over 2 weken de eerste NK Wedstrijd, eveneens in Genk.
Lets goooo!!!!!

 

== The One with the new chassis ==

Afgelopen weekend meegedaan aan de eerste NK wedstrijd van 2024 in Genk. Deze wedstrijd telde ook mee voor de BeNefit League, dus ook dit weekend weer 52 toprijders aan de start. Na een reeks 2e handsjes ging ik voor het eerst rijden met een splinternieuw Compkart chassis.
Wederom reden we vanwege het grote deelnemersveld in groepen en meerdere heats. De kwalificatie was op zaterdagmiddag en na een hele dag regen was het tijdens de kwalificatie ineens droog. We hadden de setup voor droog redelijk op orde en ik zette in mijn groep een 15e tijd neer op 7 tiende van de snelste.
Op zondag begonnen we met 2 heats. In de eerste heat startte ik op P20 en liep ik direct een klikbumper op (5 sec. straf). In de race zelf werd ik ook nog eens naast de baan gedrukt, kortom niet geweldig (P27).
In de 2e heat ook direct een klikbumper, omdat ik in de eerste bocht werd doorgeduwd. Rest van de race wel ok (P20).
Via de benodigde “second change” race heb ik met hangen en wurgen de finale weten te bereiken, waarin ik op P35 mocht starten. In de eerste bocht klapte er een berg rijders op elkaar en zo kon ik direct een hoop plekken pakken. In de rest van de race ervaarde ik wel weer dat er “hard” gereden wordt.
Een hoop geduw en een hoop “gevechten” later eindigde ik nog op een best redelijke P26.
Laten we maar zo zeggen; ” er zijn er uiteindelijk meer achter mij gefinisht dan voor mij”.
Aankomende zaterdag de eerste kart4fun wedstrijd op Berghem.
Let’s gooooo!!!!!

Kijk voor alle recente blogs eens op mijn facebook pagina “Bram Plomp Karting”